Vážení rodiče,
vítám Vás na blogu přípravné třídy ZŠ v Sázavě.
Najdete zde informace, fotografie a zajímavosti ze života naší nejmenší třídy. Věnujte, prosím, pozornost těmto sdělením.
Třídní učitelka Dana Štědrová

neděle 3. prosince 2023

Aktuální informace pro začátek prosince.

 Výlet na Šternberk 6. prosince- odjíždíme vlakem v 8.06 hod. z nádraží. Děti můžete přivést přímo na nádraží nejpozději v 7. 50 nebo je přivedu ze školy ( odcházíme v 7. 40 ). Družinové děti si vyzvednu v 7.30. Na opozdilce nemůžeme čekat. Dejte mi, prosím, vědět jak se dostavíte. Vrátíme se ve 12.13 hod. a půjdeme na oběd. Družinové děti odvedu. Vybírám 150 Kč. ( vstupné je 100 Kč, cenu jízdenky nevím, přeplatek či nedoplatek srovnám. Děti teple oblečte, dejte svačinku do batůžku. Případné kapesné nechám na vašem uvážení.

Mikulášská nadílka v PT - v úterý 5.prosince. Patroni z 9. třídy nám přijdou udělat Mikuláše s čertem a andělem. Děti dostanou nadílku, společně si popovídáme a zazpíváme.

Pěvecká soutěž " Zazpívej, slavíčku " by se měla konat v knihovně 11.prosince v 8.30 hod. Vzhledem k tomu, že jsem celý týden chyběla, nevím, jak děti doma trénovaly. Pokusím se s dětmi vše dohnat, aby jsme si neudělali ostudu. Prosím o spolupráci, trénujte doma, hlavně text vybraných písní. Pokud to vyjde, můžete se na své ratolesti, kdo má možnost, přijít podívat. Jste srdečně zváni.

VÁNOĆNÍ BESÍDKA S NADÍLKOU V PT. S předstihem Vás chci informovat, jak bude probíhat poslední den tohoto roku. 
Protože máme velmi omezený prostor, vánoční besídka probíhá v komorním složení bez rodičů. Pouze patroni přijdou na chvíli, aby předali dárky svým patrončatům. Prosím, připravte si pro vašeho patrona  drobný dárek.
Děti si připraví rovněž dáreček pro svého spolužáka, s kterým sedí. Pokud si chtějí dát dáreček i s nějakým dalším kamarádem, samozřejmě mohou. Je však dobré se s ním domluvit, aby se obdarovali navzájem.  S dětmi si budeme povídat, že sice dárky nosí Ježíšek, ale že si lidé mohou dávat dárky také.
Celé dopoledne strávíme s lidovými zvyky a tradicemi, zpíváním koled a ochutnáváním cukrovíčka, které si každé dítě přinese v krabičce. 
Pod stromečkem se objeví i několik dárků od Ježíška pro děti v PT. Ty zůstanou ve třídě na hraní. Tyto dárky kupuji z třídního fondu. Mé prostředky jsou však velmi omezené. Proto je milou tradicí, že se rodiče mohou na nadílce podílet. Buď zakoupí dárek ( stavebnici, autíčko, panenku..) nebo přispějí libovolnou částkou, za kterou něco vyberu a zakoupím sama. Tato akce je zcela dobrovolná, k ničemu vás nezavazuje.

V prosinci připravuje škola pro děti i veřejnost různé akce a aktivity. O všech vás budu včas informovat. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.